Το αρχαίο μπιμπερό που συγκίνησε το διαδίκτυο στην Ιταλία!

Greek Toys

banner

Είχε στην κοιλιά του χάντρες για να χρησιμοποιείται και σαν κουδουνίστρα. Είχε στην κοιλιά του χάντρες για να χρησιμοποιείται και σαν κουδουνίστρα.

Ήταν Μάιος του 2013, όταν Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα αρχαίο πήλινο γουρουνάκι που στην Αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν μία σαν μπιμπερό και μία σαν παιχνίδι. Η είδηση κυκλοφόρησε σε όλο το ιταλικό διαδίκτυο: “Ένα γουρουνάκι βρέθηκε στη Μαντούρια (Manduria) κατά τη διάρκεια εργασιών όταν αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν μεσσαπικό τάφο. Το εύρημα χρονολογείται περίπου 2400 χρόνια πριν, τότε που στην περιοχή της Απουλίας ζούσε ο λαός των Μεσσαπίων”.

Οι διάφορες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν με το γουρουνάκι έδειχναν τα μυτερά του αυτιά και τα μεγάλα ανθρώπινα μάτια του που κέρδισαν αμέσως την καρδιά του κόσμου! Αποδεικνύοντας ότι η χρήση της τεχνολογίας με σωστό τρόπο μπορεί να συνεισφέρει στην προώθηση του αρχαιολογικού έργου.

Το γουρουνάκι αυτό ήταν πηγή έμπνευσης για το χαρακτήρα Φίλωνα της παιδικής σειράς Greektoys!filonΤα αρχαία ελληνικά παιχνίδια στην Κάτω Ιταλία

Συλλογή αρχαίων ελληνικών παιχνιδιών στο Αρχαιολογικό Μουσείου στο Τάραντο Συλλογή αρχαίων ελληνικών παιχνιδιών στο Αρχαιολογικό Μουσείου…

View original post 265 more words

%d bloggers like this: