Στερεοσκοπικό animation στην Ελλάδα

Η ομάδα Μαγικός Φακός ετοιμάζει την πρώτη της ταινία σε στερεοσκοπική μορφή (s3D) με τίτλο “Dali”. Η ταινία αναμένεται να είναι έτοιμη το Σεπτέμβρη του 2010.

Το θέμα της είναι εμπνευσμένο από το έργο του Dali και από τις ιδέες του πάνω σε θέματα όπως ο θάνατος, τα χρήματα, η αγάπη.

– Γιατί σε στερεοσκοπική μορφή?

– Από την αρχή η ιδέα μας ήταν να ζήσουμε την εμπειρία σουρεαλιστικών εικόνων σε στερεοσκοπική προβολή. Θα δούμε ρολόγια που πετάγονται από την οθόνη, σουρεαλιστικά αντικείμενα να αλλοιώνονται και ακόμη και τον ίδιο τον Dali να μας μιλάει face to face όπως τον παλιό καλό καιρό.

– Επειδή πολλά ακούγονται τώρα τελευταία σχετικά με το 3D, μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένοι?

– Ναι, αυτό είναι αλήθεια, γι’ αυτό θα δεις και πολλούς “απατεώνες” στο χώρο που εκμεταλλεύονται την έλλειψη επαρκούς γνώσης σε θέματα προηγμένης τεχνολογίας όπως το s3D, δουλεύοντας το 3D σαν να ήταν απλά μια διπλή δισδιάστατη εικόνα. Ενώ, ο στερεοσκοπικός κινηματογράφος απαιτεί μια διαφορετική αντίληψη της γραμματικής που έχει καθιερωθεί από το 2D επηρεάζοντας όλες τις φάσεις της δημιουργίας μιας ταινίας 3D, όπως το σενάριο, το storyboard, τις λήψεις των σκηνών, τα πλάνα, το μοντάζ, ακόμη και την προβολή. Στον “Dali” η κάθε ιδέα έχει δημιουργηθεί από την αρχή ως s3D εικόνα. Έχουμε υπολογίσει και ελέγξει με κάθε λεπτομέρεια τις σωστές ρυθμίσεις για interocular distance, parallax, near & far planes, depth και την απόσταση της οθόνης για την σωστή προβολή της εικόνας. Πράγμα που απαιτεί γνώσεις και τα τεχνικά μέσα (s/w & h/w).

– Καλή επανάσταση!

– Επίσης!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: